Redmagazine.net

Redmagazine.net: cine, televisión, publicaciones, web, videojuegos, música. Para la promoción de nuevas formas narración y pensamiento.

2003-2007
Redmagazine.net
web by
Yerblues.net
Jaumesala.com
usamos
SPIP
este website est bajo una
licencia de Creative Commons

Licencia Creative Commons
» INICIO » MISCELÁNEA

Windows (hasta la) Vista

por Miquel Tarazona - 0 comentarios - software - 04/02/2007 - enlace

La recent presentació de la darrera meravella tecnològica de l’empresa amb seu a Redmond s’anomena Vista, renunciant a les nomenclatures amb números i amb lletres (marketing, supose). Però aquest llançament no ha creat tant de rebombori com altres vegades... recordem el de l’XP, molt més mediatitzat.

Davant d’aquesta novetat (he de dir que els preus d’aquesta peça de programari varien entre 150€ i 600€, cosa que a la majoria de gent no els importa ja que el tenen piratejat o l’han pagat al comprar l’ordinador) em sent induït a parlar sobre la llibertat. I no sobre les noves característiques, que les té i son realment interessants (mai revolucionàries) tant amb el que respecta a la interfície d’usuari (anomenada Aero, nom que podríem relacionar amb Aqua, la de la competència), la seguretat o l’anomenada "vida digital". Però res, cap revolució.

La revolució real ve donada per un grup d’entusiastes que han creat al voltant d’una cosa anomenada Linux, que va començar com a diversió d’un estudiant a Hèlsinki, tota una alternativa a un monopoli GNU/Linux, monopoli dels diners. En aquesta època on tots els partits polítics reclamen la llibertat en tots els aspectes de la societat, no hem de ser menys i també ho hem de fer a la vida digital. Tenim llibertat d’elecció i, sobre tot, tenim la llibertat de no dependre de multinacionals, tenim la llibertat de poder dormir en la consciència tranquil·la per no haver piratejat cap programari, tenim la llibertat de saber-nos lliures de la vigilància i el control a tot allò que fem. I aquesta llibertat és una realitat recolzada per milions de persones al voltant del món, i unes quantes empreses, de les que algú pot haver escoltat parlar.

Si tenim la llibertat de poder triar la música que escoltem més enllà dels "triunfitos", si tenim la llibertat de triar les pel·lícules que veiem més enllà de les superproduccions "imposades", aleshores creieu-me, també tenim l’elecció de triar la tecnologia que més ens interessi. I el millor de tot és que segurament no ens decebrà.

» Volver arriba
Redmagazine.net: para la promoción de nuevas formas narración y pensamiento