Redmagazine.net

Redmagazine.net: cine, televisión, publicaciones, web, videojuegos, música. Para la promoción de nuevas formas narración y pensamiento.

2003-2007
Redmagazine.net
web by
Yerblues.net
Jaumesala.com
usamos
SPIP
este website est bajo una
licencia de Creative Commons

Licencia Creative Commons
» INICIO » CINE

El flautista d’Hammelí

por Francesc Felipe - 1 comentarios - cine remix - 08/03/2007 - enlace

Volia fer un article sobre la nova peli del bo de Michel Gondry, després de la magnífica ’Eternal Sunshine’ (fragment mesclat amb ’Karma Police’ de Radiohead), perquè fa ja temps que no parlem de cinema a ’Redmagazine.net’. Sobre ’La ciència dels somnis’ tenim un xino que ho explica molt bé al seu vídeo ’Is Michel Gondry An Auteur?’ també el vídeo on Michel Gondry reflexiona sobre la seua cinematografia i el tràiler del film.

Però la inmediatesa d’internet m’ha portat a comentar-vos el vídeo anomenat ’Beatboxing flute inspector gadget remix’ que amb un mes penjat a Internet ja està valorat com un dels 14 millors de tots el temps a ’Youtube’.

Col·loquialment he pensat en anomenar-lo ’El flautista d’Hammelí’ no tant per les vidoerespostes que ha tingut (podem vore una simpàtica senyora grassa responent, una versió en raig x, una xiqueta ballant al ritme del mix, o el patetisme absolut 1 i patetisme absolut 2 al piano) sinó per les qüestions que em planteja...

La idea és excel·lent i em sembla molt divertit però ’Youtube’ em recorda, i en general l’accés audiovisual a la xarxa (Emule, Bitorrent, etc), al flautista d’Hammelí. Cada cop més com a bojos o com a ovelles seguint irracionalment el nou vídeo, el nou website o la nova aplicació de ’Google’ sense saber on ens portarà tot plegat, acumulant i acumulant excedents d’informació que no arribem mai a processar. En definitiva ens estem carregant el cinema, estem a punt de carregar-se la televisió i en el fons sembla que ens done un poc igual. Però ens hem aturat realment a pensar què estem fent?

Particularment fa tres dies que no encenc el televisor. He vist ’Polònia’ i ’Caçadors de paraules’ a ’3alacarta’, l’entrevista de Quintero a ’Elmundo.es’, VilawebTV, vídeos de Michel Gondry, el darrer capitol de ’Saló de lectura’ i el nostre amic el flautista. Però cada volta que encec la càmera tinc els dubtes d’acabar fent quelcom així:

(fragment inicial de ’La ciència dels somnis’)

No sé si aquest text és una crítica del film però almenys intenta ser tan surrealista, remesclat, irreverent i personal com la nova pel.lícula del flaustista de Michel Gondry.


» 1 comentario:


  • 1. Joan Carles Martorell
    09/03/2007 - 17:31

    Francesc, dices: "ens estem carregant el cinema, estem a punt de carregar-se la televisió i en el fons sembla que ens done un poc igual. Però ens hem aturat realment a pensar què estem fent?".

    Más que "cargarse" lo que creo es que tanto el cine como la tele lo que están haciendo (o harán tarde o temprano) es modificarse. Tienes razón el recordar que, por lo pronto, toda la euforia youtubera son puros fuegos de artificio, pura fascinación por el medio, y que no existen todavía propuestas audiovisuales realmente potentes online.

    Sin embargo, digo yo que llegarán cuando los productores, los profesionales con talento, decidan de una vez por todas saltar a este terreno de juego en internet. Es curioso pero todavía nadie se ha mojado mucho, más allá de casos aislados y completamente experimentales como el de David Lynch. Ya veremos...» Volver arriba
Redmagazine.net: para la promoción de nuevas formas narración y pensamiento